•  
  •  
  •  

Ajankohtaisia uutisia Josefiina Kodista

Käy katsomassa Kuvagalleriaamme!

Kuvagalleria löydät täältä

20.7.2022

Josefiina Kodissa vietetään leppoisaa kesäaikaa. Tällä viikolla nautimme kahdesta konsertista ulkoterassilla. Ensin tanssimusiikkia haitarin säestyksellä ja tänään klassista sellolla ja harmonikalla. Mukavaa oli - kiitos esiintyjille ja ihanalle ilmalle!

Kesäkanat saapuivat muutama viikko sitten. Kaksi kanaa menetettiin talven aikana mutta saimme uuden tilalle. Tällä hetkellä tarhassa kaakattelevat tutut Justiina ja Utelias sekä uusi Lumi. Lumi on vaaleampi kana ja munii valkoisia munia. Lumilla on ehkä muuttostressi ja sillä on munintatauko. 

Talvi on vienyt suurimman osan etupihan ruusuista. Puutarha on vielä pahuuden vallassa mutta yrttipenkki on huollettu. Villi puutarha ei estä asukkaiden touhuja vaan saunavihtojen teko ja grillaukset hoituivat vanhaan malliin. Toivottavasti sopivan leppoisat kelit jatkuvat vielä!

Olemme saaneet uusia työntekijöitä ja asukkaita. Lämpimästi tervetuloa heille!

14.3.2022

Lähes kaikki viime vuoden päivitykset olivat näköjään hävinneet johonkin kotisivujen muutosten myötä mutta nyt ne on lisätty.... 

Josefiina Kotiin kuuluu hyvää. Odottelemme innokkaasti kevään tuloa. Viime kesänä hankkimamme kesäkanat ovat olleet talvikodissa ja pian ne taas tulevat ilahduttamaan asukkaita!

17.12.2021

Aurinkovoimala ja -panelit on nyt asennettu! Maalämpö ja hiilineutraali jätehuolto ovat olleet talossamme jo muutaman vuoden. Yritämme olla ympäristöystävällisiä!

Asukkaat ovat saaneet kolmannen Covid-rokotuksen sekä influenssarokotuksen.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta vuotta! Ihania jouluhetkiä kaikille!

5.11.2021

Loppuviikolla Josefiina Kodissa oli monta syytä juhlaan. Keittiöremonttimme valmistui ja nautimme tänään oman keittiön Kekri-lounaan. Mustajuurikeittoa, peruna-basilikamuussi, hunajalanttua, peurapataa suppilovahveroilla ja karpaloilla höystettynä sekä jälkiruuaksi tyrnipannacottaa. Iltapäivällä Martin seurakunta kävi pitämässä lämminhenkisen hartauden huomisen Pyhäinpäivän tunnelmissa.

18.10. 2021

Otimme osaa Ikäinstituutin ulkoilukampanjaan kuten moni muukin hoitokoti. Nautimme kauniista ilmoista ja ulkoilukertoja tuli mukavasti myös kanoja katsellessa. Kesäkanat ovat nyt muuttaneet talvikotiin. Siellä kukko on innoissaan, kun sai neljä uutta neitoa laumaansa. Justiina, Josefiina, Martta ja Utelias palaavat asukkaiden iloksi jälleen keväällä!

Keittiöremonttimme alkoi viime viikolla. Kaikki on tähän mennessä sujunut mukavasti!

6.7.2021

Kesäkanat saapuivat Tuusulasta. Neljä hauskaa kotkottajaa ilahduttavat asukkaita. Yksi on nimetty luonteensa perusteella Justiinaksi mutta kolme muuta kaipaavat vielä nimeä. Ehdotuksia otetaan vastaan!

26.4.2021

Toinen koronarokotus saatu ja pihan haravointi aloitettu!

Kiitokset Ninnille, joka käänsi itselleen tarpeettomat lehtitilaukset asukkaillemme luettavaksi! Värikkäät kuvat ilahduttavat myös niitä asukkaita, joilta lukutaito on jo mennyt. Myös hoitajat nauttivat lukemisesta kaffepaussilla. Lämmin halaus sinulle Ninni!

20.1.2021

Saimme Korona-rokotukset asukkaille tänään.

7.1.2021

Hyvää Uutta Vuotta!

Asukkaiden ja omaisten tapaamistilaksi rakennetussa Joulukabinetissa on wollut tänä vuonna esillä kokkimme taiteilema krokaanisarvi sekä krokaanikuusi. Asukkaiden kanssa leivottu perinteinen piparikalenteri on jo syöty mutta nautimme vielä muutaman päivän jouluvaloista ja tunnelmasta!

Tänään ja joulun pyhinä teimme asukkaiden kanssa valoretken kaupungille. Kävimme ihailemassa auton kyydissä Tuomiokirkon kuusenvalot, Kupittaan puiston jouluvalot ja monta muuta tunnelmallista kohdetta. Glögit ja piparit nautittiin sen jälkeen omassa Joulukabinetissa.

Perinteinen mummoLucia toi joulukuun alussa valoa vuoden pimeimpään aikaan ja kulkueen jälkeen juotiin Luciapullakahvit. Luciamummoina tänä vuonna olivat Onerva, Sinikka ja Helena.

25.9.2020

Josefiina Kodissa nautitaan nyt kauniista syksystä ja sadonkorjuun antimista. Asukkaat ovat ulkoilleet koko kevään ja kesän normaalisti ohjaajan kanssa. Vierailukiellosta johtuen emme valitettavasti ole saaneet nauttia esiintyjistä. Olemme kuitenkin järjestäneet asukkaiden virkistykseksi muutaman puutarhakonsertin ja viime viikolla puutarhahartauden. Kokkimme on loihtinut ihania teemalounaita sadonkorjuun antimista. Tarjolla on ollut niin kalalounaita kuin riistaakin ja maukkaita kauden juureksia.

Seuraa meitä myös instagramissa!

Omaiset voivat vierailla tapaamassa asukkaita 1-2 henkilöä kerrallaan ulkona. Tapaamiset sovitaan etukäteen hoitajien kanssa. Kylmien ilmojen saapuessa tapaamisia järjestetään erillisissä sisätiloissa. Hygieniasta huolehditaan tapaamisissa hengityssuojaimen, turvavälin ja käsien pesun avulla. Olemme onneksemme säilyneet tähän saakka ilman koronatartuntoja. Toivottavasti myös jatkossa! Toivomme tsemppiä ja jaksamista omaisille sekä kaikille kolleegoille muuttuneissa työolosuhteissa!

20.3.2020

Koronatilanteen vuoksi emme valitettavasti ota tällä hetkellä vastaan vieraita. Lähiomaiset voivat kysyä asukkaiden kuulumisia hoitajilta puhelimitse (mieluimmin klo 13-16).

8.1.2020

Ihana jouluinen piparkakkulinnamme on syödä narskutettu ja joulukoristeet viety varastoon. Vastaanotimme vuoden 2020 jo perinteeksi muodostuneen Uuden Vuoden klassisen pianokonsertin ja kuohuvan kera. Asukkaat ja hoitajat nauttivat erityisesti Chopinin herkästä tunnelmasta. Vietimme aktiivisen vuoden 2019 järjestäen asukkaille monenlaista virkistystoimintaa. Mukavan lisän toimintaan antoi Ulpu ja Erkki Backmanin säätiön kulttuuriavustus. Suuret kiitokset!! Nyt kevättä kohti uusin kujein!

Omaisten kirje

Lähetämme 1-2 kuukauden välein omaisille kuulumisia, jossa kerrotaan asukkaista, arjesta ja tapahtumista.