•  
  •  
  •  

Historia

Josefiina Kodin perusti nykyisen omistajan, Nina Nyqvistin äiti vuonna 1996. Hän koki tärkeänä vanhenevan ihmisen ja yksilöllisen elämän arvostamista loppuun saakka.

Toimintaa aloitettiin jo vuonna 1995 kokeiluluonteisena maalaismaisemassa, punaisessa tuvassa. Josefiina Kodin nykyiseen ideologiaan on sieltä seurannut arvostus esteettisyyteen, luonnonläheisyyteen, kodikkuuteen sekä vanhenevan ihmisen kunnioittamiseen.

Maalaismaisemassa ulkoilu, pihapiirin hyötytarhan hoitaminen sekä kissojen ja koirien mukana olo antoivat sisältöä päiviin. Askareet toivat mukanaan hyödyllistä arkiliikuntaa. Liikunnan arvostaminen on tänäkin päivänä läsnä hoitokodin arjessa. Hoitokodista löytyy metsäpuutarha yrttipenkkeineen ja pieni kuntoiluhuone. Asukkaita liikuttaa päivittäin palkattu liikunta-avustaja. Nykyään hoitokotiin on mahdollisuus tuoda oma lemmikki asukkaan toimintakyvystä riippuen ja hoitokodissa järjestetään myös eläinavusteista toimintaa.

Talon toiminnassa on aina pidetty tärkeänä maistuvaa ruokaa. Se onkin seurannut mukana arjessa punaisesta tuvasta aina näihin päiviin saakka Turun Hirvensalon hoitokotiin. Tällä hetkellä keittiössä häärii taloon palkattu oma keittiömestari, Rotisseur-kokki. Esteettiset arkigourmet-annokset ovat meille historiaa ja nykypäivää!

Ota yhteyttä »