•  
  •  
  •  

Viihtyisä hoitokoti Turun Hirvensalossa


Josefiina Koti tarjoaa ikääntyneiden ympärivuorokautista palveluasumista muistisairaille viihtyisissä tiloissa Turussa. Palveluasumiseen kuuluvat hoito-, ateria- ja asumispalvelut sekä erikseen sovittavat lisäpalvelut. 

Lue lisää >

Hoitokodissa on 26 asukaspaikkaa ja asuintilat on jaettu kolmeen erilliseen pienkotiin. Tällä hetkellä meillä on tarjolla pitkäaikaisen asumisen lisäksi myös lyhytaikaista hoitoa muistisairaille esimerkiksi omaishoitajan loman tai asunnon remontin ajaksi sekä vaikka pidemmän kauppareissun tai kyläilyn ajaksi.

Lue Lisää >

Virkistystoiminta ja ulkoilu

Monipuolisesta ympäristöstä löytyy aktivoivia elementtejä aisteille niin sisä- kuin ulkotiloissa. Ulkona tekemistä löytyy pihalla ja metsäpuutarhassa oman toimintakyvyn mukaan. Lipun nostaminen, haravointi, kukkien kastelu sekä puutarhan sadonkorjuu kuuluvat toimintaan.

Ulkona voi myös vain ihailla luontoa ja sään salliessa istuskella kahvikupin ääressä tai syödä lounasta. Lähialueella kävely sujuu mukavasti tasaisia kävelyteitä pitkin. Tammimetsien polut, ympäristön kauniit talot ja merinäköala houkuttelevat liikkeelle.

Josefiina Kotiin on palkattu liikunta- ja ulkoiluavustaja, joka järjestää asukkaille toimintaa säännöllisesti arkisin neljä tuntia päivässä. Kuntoiluhuone, välineet sekä ryhmätoiminnot ovat kaikkien käytettävissä hoitajan ja avustajan kanssa.

Seinille ripustetut taulut ja kauniit tilat houkuttelevat liikkeelle ja tarjoavat katseltavaa. Hoitajat ja muistihoitaja järjestävät pienimuotoista toimintaa, esimerkiksi sanomalehtikatsauksia laulu- ja lukuhetkiä.

Asukkaiden maksuttomiin palveluihin on vuosien varrella kuulunut esimerkiksi klassisia pianokonsertteja ja muita musiikkiesityksiä, taideryhmä, laulukööri, Halikoira-vierailut ja Tanssikummitoiminta ja seurakunnan toteuttamat hartaudet. Asukkaat osallistuvat arjen touhuihin oman toimintakykynsä mukaan.

Ota yhteyttä »

Lue meistä Yle Akuutin arkistosta

Voit lukea meistä kertovan Ylen artikkelin "Puutarhasta terapiaa!" vuosien takaa.

Kotiruokaa omasta keittiöstä

Josefiina Kodissa tarjotaan maistuvaa kotiruokaa omasta keittiöstä. Talossa on oma kokki, joka suunnittelee herkulliset ruokalistat.  Kaikki ruuat asetellaan kauniisti lautaselle. Asukkaat voivat osallistua arjen keittiötouhuihin toimintakykynsä mukaan.

Ota yhteyttä »

  •  

Arvomme


Turvallisuus

Muistisairaalle turvallinen pieni koti. Autamme kaikessa.

Läheisyys

Läheisyys ja lämpö, virkistys ja hyvä olo.

Viihtyisyys

Kaunis koti muistisairaus huomioiden. Aina ystävällinen ilmapiiri.